Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Angina-pectoris.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Angina-pectoris.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

petra

Geschreven op: Zondag 30 Augustus 2009 om 19:29
Ongepast of beledigend?

Hoi,

Ik ben 44 jaar en ik heb sinds 2 weken de diagnose angina pectoris gekregen. Ben hier behoorlijk van geschrokken.
Zijn er meer mensen die dit al op deze leeftijd of eerder hebben gekregen. Heb nu wel medicijnen, Promocard 60 mg, selokeen 50 mg en ascal 100 mg. Maar toch nog wel bijna elke dag een "aanval" die 1 Š 2 keer voorkomt en weggaat met rust en spray onder de tong. Vrijdag naar de cardioloog toe. bibber bibber 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: leentje op Woensdag 9 September 2009 om 00:13 Ongepaste reactie?

hai petra, ik ben 45 jaar en denk dat ik ap heb de longarts zegt dat de klachten van benauwdheid komt door asma, maar dat verklaard de andere klachten niet
ik ben benieuwd wat jouw klachten waren vooral omdat je ook veel jonger bent dan de risicogroep.
groet leentje


Geschreven door: Kees Zeevat op Woensdag 23 September 2009 om 11:27 Ongepaste reactie?

Hallo Petra en iedereen die dit verder leest, ik reageer niet snel, maar ik denk dat het nu wel belangrijk en zinvol is.
Ik ben 62 jaar, voor ongeveer 10 jaar terug ben ik voor de eerste keer in het ziekenhuis geweest met hartproblemen, er werd toen gepraat over angina pectoris, ik ben naar huis gestuurd, ik hoefde me geen zorgen te maken, vorig jaar ben ik door mijn huisarts weer naar het ziekenhuis gestuurd omdat ik nogal wat klachten had, ik ben helemaal onderzocht, isotopen onderzoek/ fietsproeven enz,een khaterisatie was niet nodig volgens de cardioloog, het was waarschijnlijk allemaal stress. Mij werd geadviseerd om te stoppen met werken en wat rustiger aan te doen.
Dat hebben wij gedaan, we zijn in Duitsland gaan wonen, hier wonen wij nu vanaf juni. Ik heb een grote tuin, daarin ben ik veel bezig, het laatste jaar ging dat steeds minder makkelijk, maar ja ik dacht, och allemaal nog van de stress.Tot ik vrijdag voor een week zoveel pijn op mijn borst kreeg, dat ik niet verder kon. Ik ben nog zelfstandig naar mijn huisarts gegaan, toen ik binnen kwam zag ze gelijk dat het helemaal mis was, alles werd in werking gesteld, ik ben met de ziekenwagen naar Papenburg gebracht, daar ben ik gelijk gekhateriseerd, ze hebben 2 stans in mijn kransslagader geplaatst, vorige week hoorde ik van mijn huisarts dat ik ontzettend veel geluk gehad, mijn kransslagader was voor 99% dichtgeslibt, ik moet nu 4 tot 6 weken heel rustig aan doen en ik kom in Duitsland onder volledige controle, met medicijnen en therapie moet ik weer zien op te krabbelen.
Ik kan begrijpen als je dit leest dat je misschien erg schrikt, maar ik vind dat ik het aan jullie moet vertellen, laat je niet met een kluitje in het riet sturen, want de huisarts in Duitsland heeft mij duidelijk verteld, dat ze zonder een khateresatie nooit kunnen zien hoever een kransslagader dicht zit.
Als ik achter af zie hoe ze mij steeds behandeld hebben, zelf gestopt met werken, wat ons veel geld kost, dan denk ik dat dit misschien jullie kan helpen.

met vriendelijke groeten,
Kees Zeevat
emailadres; cornelis.zeevat@ewetel.de


Geschreven door: hennie op Vrijdag 13 November 2009 om 08:28 Ongepaste reactie?

hoi hoi

Ook ik heb sinds een paar weken angina pectoris en heb gisteren een catheterisatie gehad en de uitslag was niet goed.
Mijn linkerkransslagader zit voor 90 % verstopt en sta nu op de lijst om gedotterd te worden ook wordt er een stend geplaatst.
Ik ben ook pas 45 jaar
Dus laat je eigen goed onderzoeken en vraag om een catheterisatie

groetjes Hennnie


Geschreven door: Henk op Donderdag 10 December 2009 om 18:59 Ongepaste reactie?

drie geleden een hartinfarct gehad. Een half jaar daarvoor een fiesttest gedaan wat niets aantoonde. Dat zegt dus niet over de condities van je kransslagaders. Onlangs weer klachten gehad, Goddank meteen doorgestuurd voor een hartkatheteresatie, rechter kransslagader zat potdicht. Gelukkig dat men eerder ( drie jaar geleden ) een stans had geplaatst in mijn linker, deze nu de aanval van de rechter heeft opgevangen, dankzij dat leef ik nu nog!!!! Met veel woorden als je echt flinke klachten hebt neem geen genoegen met alleen een fietstest, het zegt niets, een half jaar later kan je zomaar aan de beurt zijn en dan feitelijk te laat! Een hartkatheteresatie is niet eng en zelfs pijnloos, hier en daar een beetje warm door de contrastvloeistof maar ook dat is niet erg! Gewoon doen als je de kans krijgt!

Groetjes Henk


Geschreven door: Cor op Dinsdag 6 April 2010 om 17:31 Ongepaste reactie?

Ik heb al sinds mijn 20ste getobt met pijn in de borst. In 2006 ben ik na diverse malen bij de cardioloog te zijn geweest die altijd weer met ''het zal wel stress zijn'' mij netjes heeft afgescheept gekatheteriseerd. De cardioloog die deze catheterisatie uitvoerde riep tijdens het onderzoek meteen een andere cardioloog op en toen bleek dat de kransslagaders anders liepen. Ik ben ťťn dag in het ziekenhuis opgenomen geweest en kon toen weer naar huis. Bij het volgende bezoek aan de cardioloog werd mij wederom gezegd dat de klachten die ik had niet aan mijn hart konden liggen. Ik heb toen een second opinion aangevraagd en hieruit is naar voren gekomen dat mogelijk de adertjes rondom de kransslagader die bij inspanning ook bloed doorlaten mogelijk zijn verstopt. Hieraan is niets te doen. Ik slik wel dagelijks bloedverdunnende medicijnen en vaatverwijders. Er valt goed mee te leven alleen moet je wel weten en accepteren dat je beperkingen hebt. Ik til niet zwaar, en ga ook op recreatief gebied te grote inspanning uit de weg. Helaas ben ik in 2006 ook nog eens getroffen door een TIA waardoor ik een heel korte tijd linkszijdig verlamd was en moeilijk kon praten. Ook dit is weer verholpen maar mogelijk is dit het gevolg van een losgelaten bloedpropje uit ťťn van die aders. Laat je onderzoeken en zeker niet afschepen zoals ik indertijd wel heb laten doen. Inmiddels heb ik twee keer een aanval van angina pectoris gehad en slik nu ook isordil. De cardioloog vertelde mij dat het hinderlijk is maar niet direct levensbedreigend. Maar de schrik zit er dan wel goed in. Ik wens je heel veel sterkte.


Geschreven door: George op Woensdag 28 April 2010 om 16:48 Ongepaste reactie?

Hoi Petra, herkenbaar verhaal. ben zelf ook lang bezig geweest met de docter om me aanvallen te stoppen. De cardioloog heeft procoralan erbij gegeven. Dat werkt heel goed, ikheb nu geen klachten meer.


Geschreven door: sjaak op Maandag 22 April 2013 om 19:34 Ongepaste reactie?

Het begon bij mij met kortademig niet altijd maar steets
vaker tien keer met de ambulance opgehaald steeds vogens de doktoren niets aan de hand,tot ik op een gegeven moment na veel heen en weer een hardinfarkt kreeg gedotterd en drie stands geplaatst.De dag erna weer een hardinfarkt,en direct een hardstilstand gereanimeerd gelukkig goed gegaan.Het gevolg van het hele spel mijn rechter kranslagaden geheel dicht en het hart een gedeelte afgestorven,maar mijn levenskwaliteid is nog goed ondanks een slagader minder doe ik nog alles wat ik vroeger ook deed dus niet bang licht ook veel hoe je er zelf mee omgaat dus niet bang zijn en gewoon doorleven.ik ben 63 jaar oud en als het zo doorgaat word ik ook 80


Geschreven door: sharon op Vrijdag 17 Mei 2013 om 00:26 Ongepaste reactie?

Hallo, ik ben 43 jaar en weet al sinds 3 jaar dat ik angina pectoris heb. Ben door de hele mallemolen geweest inclusief een catheterisatie. Gelukkig waren er geen vernauwingen in mijn kransslagaders. De andere kant van het verhaal is dus wel dat er niet lichamelijk ingegrepen kon worden, alleen nog meer medicatie. Maar met wat aanpassingen gaat het redelijk goed!!


Geschreven door: Alie van Broekhoven op Zondag 7 Juli 2013 om 19:44 Ongepaste reactie?

Hallo,

Sinds vorig jaar maart ook de diagnose angina pectoris. Dit kwam voor ons als een donderslag bij heldere hemel. Ben op een ochtend wakker geworden mer de klassieke symptomen van een hartaanval, maar kon nog redelijk goed functioneren. Ben naar de huisarts gegaan die me heeft doorgestuurd naar het ziekenhuis. hier gelijk aan de apparatuur en bloed geprikt. Er waren geen afwijkingen of tekenen van een hartaanval in mij bloed. De volgende dag gefietst en nergens last van gehad. Toch een zuurstoftekort geconstateerd in mijn hart. Een week later gekathederiseerd: uitslag, een prachtig hart totaal geen verstoppingen o.i.d. maar kramp in de hartslagader. Tja medicijnen Tildiem, en verder is er niks aan te doen volgens de cardioloog. Van al zijn patiŽnten zijn er 5 die dit hebben. Maar het is niet prettig. Eens in de drie maanden, pak ''m beet lig ik in mijn bed omdat er "iemand is die een grote hand om mijn hart heeft en knijpt", zodat ik het erg benauwd krijg. Pilletje onder de tong doet wonderen voor mijn hart, maar niet voor mijn hoofd. Drie dagen knallende koppijn is het gevolg en daarna duurt het nog een dag of twee voor ik weer een beetje mens ben. Je bent gesloopt. Nu weet ik wel dat het allemaal meevalt, mijn hart an sich is in orde, maar het is wel ingrijpend in je leven als je zo''n aanval hebt gehad. Soms als ik zo''n aanval heb denk ik erover om de medicijnen maar niet te nemen omdat de nasleep erger lijkt dan de kwaal. Maar ja als je je medicijnen niet neemt weet je ook niet of het snel over gaat. Misschien zijn er meer mensen die dit hebben, ik lees er bijna nooit iets over. Meestal is er een onderliggende oorzaak als vernauwingen of hartritme stoornissen en die is er bij mij nou net niet. Mijn vader heeft het ook, is het erfelijk? hier geeft mijn cardioloog eigenlijk geen antwoord op. Toeval zegt hij. Ook een broer en een zus van mijn vader hebben klachten die hier erg op kijken dus...... Nou ik hoop dat er duidelijkheid komt. Misschien weet iemand van jullie meer?


Geschreven door: Alie van Broekhoven op Zondag 7 Juli 2013 om 19:46 Ongepaste reactie?

Nog vergeten te melden was toen het gebeurde 46 jaar.


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Angina-pectoris.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)