Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Angina-pectoris.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Angina-pectoris.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Praat op dit forum met lotgenoten over angina pectoris!

Geschreven op: Vrijdag 31 Augustus 2007 om 19:57
Ongepast of beledigend?

Iedereen is hierbij uitgenodigd om op dit forum met lotgenoten te praten. Vertel je eigen verhaal, geef elkaar tips of stel vragen aan elkaar.

Christiaan, webmaster 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Heleen op Donderdag 29 November 2007 om 15:53 Ongepaste reactie?

Hallo ik heb vorige jaar een hartinfarct gehad ben gedotterd en stent in,de eerste paardagen in het ziekenhuis op I.C.gelegen,meteen 10 bloed verdunners mogen slikken
jaren had ik al gegeven dat ik me niet altebest voekde zowel aan de huisarts als aan de specialisten(reuma(artritus)(artrose(longarts)e.t.c.lichamelijk is niets tezien aan mij,maar van binnen doet het allemaal pijn al 21 jaar.
Ik ben dan ook maar 9 x met de ambulance weggehaald vanwegen pijn op de borst tť hoge bloeddruk.zelf be k geen paniekzaaier,maar er word steeds heel vervelend gereageerd dat ik niet zo moet hyperen.op een avond werd het zo erg dat ik dacht nu is het gedaan weer met de ambulace weggehaald,volgens studerende cariologen aan je bed was alles niet zo ernstig.opeens kreeg ik hele erge pijn,een aankomende cardioloog zei daar moet ik ff een echte cardoloog bij halen jaaa en die constateerde dat ik een(A.P)had,toen een aanval van dispnoe,nou zei hij wat is dat allemaal wat U heeft.verder jan ik het niet meer uitleggen,maar ik krijgt vaak een aanval van dispnoe ..
Heeft er iemand voor mij een eerlijke uitleg wat moet ikzelf doen als het mij overkomt tuis ,want als ik naar de eerste harthulp bel dan word me gezegt U moet rustig blijven en niets anders,maar als je op dat moment bang bent dacht toch dat dit wel een normaal iets was,angst kun je niet vermijden ook al wil ik dat niet .misschien is er iemand op het forum die mij WEL kan gerustellen hoe ik met dispnoe moet omgaan,want ik ben mezelf niet meer en voor mijn omgeving is het ook geen pretje..
Ik weet dat er ergens te wienig zuurtof gebrek is op dat moment aan mijn hart of het zijn de longen---de longarst zegt ewoon U longen zijn schoon en hij heeft niets meer van zich laten horen...
Hopenlijk kan mij ťcht iemand helpen...
Alvast van harte bedankt voor het inlezen en wie weet zie ik binnenkort staan hoe ik ermee moet omgaan xxx Heleen....groetjes en ik wenst iedereen op het forum het aller beste toe....


Geschreven door: Marcel op Zaterdag 1 December 2007 om 21:31 Ongepaste reactie?

Hallo Heleen.

Ook ik ben een Angina pectoris (Hartkramp) patient.
Hartkramp zoals bij mij komt door vernauwing(en)in de kransslagaderen die op het hart liggen waardoor het hart bij inspanning of opwinding te weinig zuurstof door het bloed aangevoerd krijgt.Daardoor ontstaan krampende bewegingen van het hart.
Tot nu toe was het bij mij onder controle door de medicijnen die ik dagelijks moest innemen en ik bij een hevige aanval met een nitrospray onder de tong moet sprayen wat als gevolg heeft dat de adderen verwijderden en het hart zodoende meer zuurstofrijk bloed aangevoerd krijgt.
Alleen is bij mij nu de toestand verergerd waardoor ik nu op de wachtlijst sta voor een bypass-operatie waarbij ik 2 omleidingen zal krijgen en op die manier de vernauwde plaatsen omzeild zullen worden en het hart weer genoeg zuurstofrijk bloed aangevoerd krijgt.
Wat heel belangrijk is dat ik heb moeten leren is dat niks moet en vooral niets gehaast doen. en proberen zoveel moggelijk stres en opwinding te vermijden. Op zich is Hartkramp goed met medicijnen onder controle te houden al moet je er zelf ook veel voor doen.
op deze site vind je er duidelijke informatie over.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt en de ANGST is heel normaal die heb ik ook nog steeds hoor maar het moet niet je leven gaan beheersen.
Sterkte en beterschap voor de komende tijd toegewenst

Met vriendelijke groet.
Marcel


Geschreven door: Marcel op Maandag 3 December 2007 om 12:43 Ongepaste reactie?

Hallo Heleen.

Ik was vergeten te vermelden dat het mij veel heeft geholpen dat ik een hoger kussen heb genomen en altijd een raampje open heb staan en sindsdien minder last van dyspnoe heb!
Ook het verschil in temperatuur is bij mij gelijk merkbaar en is warm weer een zegen voor mij(Maar helaas niet zoals voor de meeste vanwegen het vakantie gevoel).
maar omdat dan de overgang van het warme huis naar de koude buitenlucht niet gelijk voor zuurstof tekort zorgt en dus weer klachten geeft(pijn-drukkend gevoel op de borst en uitstrallend naar beide armen van mij en benauwdgevoel)

Hopenlijk heb je hier iets aan

M.V.G Marcel


Geschreven door: Manja planting op Donderdag 18 Mei 2017 om 17:40 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal,

Sinds verleden jaar gediagnostiseerd met angina pectoris. Mijn vader is er aan overleden toen hij 46 was. Ook.mijn broer is hier aan overleden..Heb een aantal beroertes gehad en daarom.kan ik niet gedotterd worden.Ik red mij er aardig mee behalve met temperatuursverschillen. Krijg het dan heel benauwd.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Angina-pectoris.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)